duminică, 19 februarie 2012

Argumentele unui judecator din California!



1.Daca statul California va legaliza marijuana pentru adulti,nu inseamna ca ne exprimam simpatia fata de marijuana.Noi nu ne exprimam simpatia fata de consumul de tigari si alcool,asa ca,a pune aceasta eticheta nu`i un lucru adecvat.

2.Astazi,se afla in inchisorile californiene mii de oameni care n`au facut altceva decat sa consume marijuana.Ei sunt eliberati sub supraveghere,dar daca sunt prinsi din nou fumand marijuana,sunt inapoi pusi in inchisoare,si de aici toate "beneficiile" aferente"lipsa sprijinului pentru propria familie,pierderea slujbelor.

3.Daca vom inaspri legislatia impotriva consumului de marijuana,cu atat slabim vigilenta fata de celelalte infractiuni(si va spun asta din experienta mea de judecator).Si asta pentru ca,daca vom angaja prea multe resurse in lupta impotriva marijuanei,resursele folosite pentru lupta impotriva violurilor sau crimelor vor fi mult mai putine.

4.Marijuana nu este cea care creeaza violenta.Toate statisticile legate de violenta din ziua de azi(uciderea sau atacarea de politisti) apar datorita sistemului actual de prohibitie a marijuanei.Singura modalitate prin care poti rezolva violenta cartelurilor mexicane si traficantilor de droguri este aceea de a scadea pretul(prin legalizare),pentru a nu mai exista ca motiv pentru violenta existanta unui profit enorm.

5.Problema marijuanei exista cu siguranta in societatea noastra,dar acest lucru se intampla ca urmare a prohibitiei marijuanei.Daca as fi traficant de alcool si as vinde bere si Bourbon,pe ce as pune mai mare accent?pe Bourbon,pentru ca as face bani mai multi.Acelasi lucru e si cu marijuana.

6.Nimic nu va fi legalizat in acest stat,ci va exista un program restrictiv de distributie controlata,la fel ca alcoolul si tigarile.Nu se va face publicitate pentru marijuana.Vrem sa o facem mai putin atragatoare nu s-o incurajam.

7.Astazi,legislatia actuala expune foarte mult copii la traficul cu marijuana.Astazi,e mult mai usor ca un copil sa faca rost de marijuana decat de alcool.Si asta pentru ca traficantii de droguri nu vor cere copiilor vreo carte de identitate.Asa ca,haideti sa controlam mai bine acest proces.

8.Traficantii de droguri recruteaza copii pentru a vinde droguri.Pentru 50 de dolari,orice copil va face asta.Dar,daca vom reglementa procesul,il vom controla,lucrurile vor sta altfel si nu vor mai exista asemenea situatii.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu